Logo deteylinger.nl
<p>Petra Duijnhoven (Fietsmaatjes Teylingen), Erik Don (Maregroep), Joop den Blanken (Fietsmaatjes Hillegom/Lisse) en Wallat Habash (Maregroep). | Foto: pr.</p>

Petra Duijnhoven (Fietsmaatjes Teylingen), Erik Don (Maregroep), Joop den Blanken (Fietsmaatjes Hillegom/Lisse) en Wallat Habash (Maregroep). | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Teylingen

MareGroep maakt duurzame mondkapjes voor zes stichtingen

  Duurzaam & Groen

Teylingen • De HLT Uitdaging heeft gezorgd voor een succesvolle match, zodat stichtingen veilig en verantwoord in contact kunnen blijven met hun deelnemers. Op dinsdag 10 november waren vertegenwoordigers van de stichtingen Fietsmaatjes Hillegom/Lisse, Vrienden van oud Hillegom, Volksuniversiteit Lisse, Volksuniversiteit Hillegom, Fietsmaatjes Teylingen en Blijles Bollenstreek op gepaste afstand aanwezig bij de Maregroep in Voorhout om per organisatie een pakketje mondkapjes in ontvangst te nemen.

De variatie aan vrijwilligerswerk die de stichtingen bieden dragen bij aan betekenisvolle ontmoeting, beweging, ontplooiing/Educatie en het kunnen blijven omzien naar elkaar. Juist nu, in deze tijd met (sociale)restricties is dat van groot belang om eenzaamheid en isolatie te voorkomen.


De Maregroep heeft intern een naai-atelier opgezet met als eerste concrete product de duurzame (wasbare) mondkapjes en bewaarzakjes. Als maatschappelijk betrokken partner van de HLT Uitdaging bood de Maregroep aan om ruim 200 mondkapjes beschikbaar te stellen aan verenigingen of stichtingen die zich vrijwillig inzetten voor anderen. Hiermee draagt de match bij aan mogelijkheden voor de vrijwilligers om toch op veilige en verantwoorde wijze contact te kunnen houden met mensen en hiermee hun mooie waardevolle werk voort te kunnen zetten.

Meer berichten