Logo deteylinger.nl
Wessel, Thom, Alexander en Florian van de Achtbaan Distelweg overhandigen zorgcentrum Gerto de opbrengst van hun spontane collecte voor de aanschaf van een Brain Trainer. | Foto: pr.
Wessel, Thom, Alexander en Florian van de Achtbaan Distelweg overhandigen zorgcentrum Gerto de opbrengst van hun spontane collecte voor de aanschaf van een Brain Trainer. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Spontane collecte voor Brain Trainer van zorgcentrum Gerto

  Onderwijs

Voorhout • In de afgelopen kindergemeenteraad stemden de vier klassen unaniem om 1250 euro te geven aan een Brain Trainer voor de bewoners van Zorgcentrum Gerto in Voorhout. Het apparaat kost 1500 euro en de vier jongens van de Achtbaan Distelweg vonden eigenlijk dat het hele bedrag aan het project geschonken moest worden en hielden spontaan een collecte langs de deuren van Voorhout.

Door Nico Kuyt

In het zorgcentrum wonen veel dementerende ouderen en de Brain Trainer helpt hen met het leren en herinneren van allerlei zaken, onder andere door het inzien van oude en nieuwe familiefoto's en het doen van allerlei geheugenspellen en krijgen zo tegelijk een leuke dagbesteding.

In de kindergemeenteraad klotst het geld evenwel niet tegen de plinten en besloot na uitvoerig overleg de beschikbare 2.000 euro te verdelen over meerdere projecten, waardoor helaas Gerto 250 euro tekort kwam. Maar Wessel, Thom, Alexander en Florian, leerlingen uit groep 8d van de Achtbaan lieten het er niet bij zitten. In de week na de kindergemeenteraad zijn de vier jongens langs de deuren gegaan om geld op te halen voor de Brain Trainer.

Vrije tijd

"We vonden dat we nog niet genoeg van onze vrije tijd erin hadden gestoken en de Brain Trainer kwam nog 250 euro tekort. Wij bedachten een plan om wat meer geld op te halen en dat was collecteren. Helemaal super dat het dan lukt om dat geld op te halen", maakt Alexander het resultaat bekend.

Op Goede Vrijdag 14 april kon maar liefst 270 euro overhandigd worden aan Willem Vleeshouwers, werkzaam bij de Gerto. Die was natuurlijk erg blij met het bedrag. "Geweldig dat deze jongens geheel op eigen initiatief hebben gezorgd dat wij nu écht dit geweldige apparaat aan kunnen bieden aan onze bewoners", verklaart hij tevreden.

Trots

Ook Robin Konings (VVD) is blij verrast door de actie. "Zo ontzettend gaaf dat deze jongens dit hebben gedaan. Geweldig dat ze zelf het initiatief hebben genomen om dit te doen. Als begeleider van hen bij de kindergemeenteraad is dan ook maar één woord dat in mij opkomt en dat is: 'trots'."

Meer berichten