Logo deteylinger.nl
De vier leerlingen van het Rijnlands Lyceum zijn de beste in de Match Challenge.
De vier leerlingen van het Rijnlands Lyceum zijn de beste in de Match Challenge. (Foto: pr.)
Sassenheim

Leerlingen RLS winnen Nationale Team Math Challenge

  Onderwijs

Sassenheim • "We hadden wel de indruk dat we goed gescoord hadden, maar niet dat we zouden winnen!", zo reageerden de winnaars Ilona van Berkmortel, Lucas van Kampen, Jahahra Vogel en Bram Burghard, leerlingen van de tvwo-klassen 1 en 2 van het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Op vrijdag 14 juni wonnen zij op het RSG Broklede in Breukelen de Nationale Team Math Challenge.

Deze nationale wiskundecompetitie wordt georganiseerd door Nuffic TTO (de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs) in samenwerking met United Kingdom Mathematics Trust en de Tonbridge Grammar School uit Tonbridge, Kent. De hele dag werd, in het Engels, gestreden door 38 scholen vanuit heel Nederland om de felbegeerde beker. Na vier rondes werd de eindstand opgemaakt en bleek dat team RLS de winnaar was. 

De leerlingen gingen opgetogen naar huis, voorzien van de beker -gevuld met Engelse drop- en cadeauvouchers. Ook ze zijn uitgenodigd om volgend jaar (op eigen kosten) in Engeland ook mee te doen aan de competitie daar.

Meer berichten