Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Regio

Leidse studenten halen 1.750 euro op voor ambulance in grootste vluchtelingenkamp

  Onderwijs

Regio • Studenten van Hogeschool Leiden hebben 1757,50 euro opgehaald voor een nieuwe ambulance voor de Rohinya-vluchtelingenkampen in Cox Bazar in Bangladesh, in samenwerking met het goede doel MIVA. In het grootste vluchtelingenkamp ter wereld is nu maar één ambulance voor één miljoen vluchtelingen. De acht communicatiestudenten organiseerden hiervoor het online evenement Zero To Hero.  

Zero To Hero vond plaats op zondag 1 november via een YouTube-livestream. Meer dan 100 mensen keken die middag naar de livestream. Het evenement bracht 1757,50 euro op als bijdrage voor een extra ambulance voor in het vluchtelingenkamp in Bangladesh. Daar is de zorg nu voor veel mensen onbereikbaar door het tekort aan vervoersmiddelen voor naar het ziekenhuis.  

Geldinzamelingsactie
Voordat het evenement begon, hadden de studenten een GoFundMe-pagina opgezet, waarop mensen geld konden doneren voor de ambulance. Hiermee werd het meeste geld ingezameld. Verder konden bezoekers zelf de prijs van hun toegangsticket bepalen, waarvan het volledige bedrag naar het goede doel MIVA ging. Ook was er tijdens het evenement een veiling, waar bezoekers konden bieden op de gesponsorde tickets voor uitjes en op de spullen die voortkwamen uit een ruilspel, dat voor aanvang van het evenement had plaatsgevonden.

Activiteiten tijdens het evenement
Van tevoren hielden de studenten een ruilspel. Hierbij ruilden ze een item tegen een steeds waardevoller item, met als doel de waarde van het eindproduct zo hoog mogelijk te laten zijn. De uiteindelijke items werden verkocht tijdens de veiling van het evenement, net als gesponsorde tickets voor verschillende uitjes. Vooral veel bezoekers boden op de wandeling met alpaca’s. Deze tickets werden uiteindelijk verkocht voor 75 euro. Naast de veiling en het filmpje over het ruilspel gaven de studenten tijdens het evenement Zero To Hero meer informatie over de situatie van de Rohinya-vluchtelingen die uit Myanmar moesten vluchten vanwege hun ongeaccepteerde religie. Daarnaast was er een pubquiz over helden, aangezien de naam van het evenement ‘Zero To Hero’ is. 

Aftermovie
Om te vieren dat de studenten zoveel geld hebben opgehaald voor MIVA en om de bezoekers een kijkje achter de schermen te geven, zijn de studenten nu druk bezig met het maken van een aftermovie. Deze is binnenkort te zien via de Facebookpagina van het evenement

Meer berichten