Afbeelding
Foto: pr.

Nieuwe datum voor open dag Rijnlands Lyceum

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Het Rijnlands Lyceum heeft de open dag van 9 januari verplaatst naar zaterdag 6 februari. Door de huidige maatregelen zijn scholen begin januari nog gesloten. Het webinar op 12 januari, voor ouders en leerlingen, gaat wel door.

Op zaterdag 6 februari is voor leerlingen uit groep acht van 10.00 tot 13.00 uur de open dag. Vooraf inschrijven is niet nodig. De ontvangst is op de eerste verdieping, in de hal achter de grote trap op het schoolplein. “Daar maken we groepjes die onder leiding van een leerling de school ingaan. Aan de hand van een routekaart met verschillende opdrachten gaan de leerlingen de school door. Zo kunnen er lesjes worden bezocht, bij de schoolband geluisterd en informatie opgehaald bij onze Leerlijnen Sport, Expressie en natuurlijk bij ons Tweetalig Onderwijs. Die dag zijn er veel leerlingen op school zodat groep 8’ers aan hen zelf kunnen vragen hoe het is om bij ons op school te zitten. En zijn de opdrachten uitgevoerd, dan is er bij de uitgang een aardigheidje”, zegt Bern Persoon, coördinator van de eerste klassen.

Webinar

Op dinsdag 12 januari om 19.30 uur start het webinar ‘Kennismaking Rijnlands Lyceum Sassenheim’. Ouders, maar zeker ook de leerlingen, zijn daar van harte welkom. Via www.rijnlands.nl/groep8 is aanmelden mogelijk. Op dit webinar geeft de school algemene schoolinformatie, legt uit wat de Leerlijnen Sport en Expressie inhouden en komt het Tweetalig Onderwijs aan bod. Ook is er volop mogelijkheid om via de chat vragen te stellen.

Websites

De groep 8-pagina www.rijnlands.nl/groep8 is speciaal voor leerlingen van groep 8 gemaakt. Daar is heel wat informatie te vinden over de brugklas, inclusief filmpjes. “We maakten nieuwe filmpjes over onze school, over de verschillende Leerlijnen en ons Tweetalig Onderwijs. Een geweldige 3D-tour door de school geeft alvast een goed kijkje in de keuken.”

Op www.rijnlands.nl staat alle verdere schoolinformatie: de schoolopbouw, visie en doelstellingen, de begeleiding en zorg, hoe aan internationalisering vorm wordt gegeven maar ook de rol van de ouderraad. Documenten als de Schoolgids en het Dyslexieplan zijn daar te downloaden. Voor vragen, neem contact op met Bern Persoon via b.persoon@rijnlandslyceum-rls.nl..

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant