Logo deteylinger.nl
Leerlingen van de Antonius, Achtbaan, Andreas, Emmaus en de Regenboog vormden samen de kindergemeenteraad. | Foto: pr.
Leerlingen van de Antonius, Achtbaan, Andreas, Emmaus en de Regenboog vormden samen de kindergemeenteraad. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

Kindergemeenteraad kiest voor ouderen, vluchtelingen en dieren

  Politiek

Teylingen • Dertig leerlingen debatteerden op donderdag 15 juni in de kindergemeenteraad over vier projecten van verenigingen en organisaties. Er was in totaal 2.000 euro beschikbaar voor de projecten.

De deelnemende schoolklassen uit Voorhout waren de groepen 8 van de Antonius, Achtbaan (twee klassen), Andreas, Emmaus (groep 7/8) en de Regenboog. De klassen zijn de afgelopen twee weken begeleid door raadsleden en wethouders van de gemeente Teylingen. Ze hebben een gastles gehad op school en alle leerlingen hebben geoefend met debatteren in de raadzaal, de zogenaamde kindercommissies. Aan het eind van de kindercommissies hebben de kinderen zelf gekozen welke vijf kinderen hun klas het beste kunnen vertegenwoordigen. Met dit schoolproject wil de gemeenteraad de kinderen laten ervaren hoe de lokale democratie werkt.

De kindergemeenteraad besteedde het meeste geld aan een dagje uit voor de ouderen van de Bolero. Zij krijgen 1.200 euro. Daarnaast werd er 500 euro gereserveerd voor Happy Painter, waar schilderworkshops voor Syrische kinderen worden georganiseerd. De resterende 300 euro gaat naar een nieuw watersysteem voor Kinderboerderij de Klaprooshof in Voorhout. Hoewel er ook kinderraadsleden een pleidooi hielden voor geld voor St. Cecilia, bleek bij de stemming dat er onvoldoende steun was om geld te geven aan het vierde project: muziekinstrumenten in de klas.

Meer berichten