Logo deteylinger.nl
De Commissie Bezwaarschriften behandelt woensdagavond 7 februari de bezwaarschriften met betrekking tot de herinrichting van de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. | Foto: Marja Spiering
De Commissie Bezwaarschriften behandelt woensdagavond 7 februari de bezwaarschriften met betrekking tot de herinrichting van de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. | Foto: Marja Spiering (Foto: Marja Spiering)

Commissie behandelt bezwaarschriften Klinkenbergerplas

  Politiek

Regio •De Commissie Bezwaarschriften in Oegstgeest behandelt woensdagavond 7 februari de bezwaarschriften met betrekking tot de herinrichting van de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. Het betreft bezwaarschriften van onder andere de Stichting Platform Hondenvrienden. De openbare zitting begint om 20.00 uur in het gemeentehuis van Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13.

Tijdens de behandeling geeft de onafhankelijke commissie partijen de gelegenheid hun bezwaarschrift toe te lichten. Op basis van alle informatie (ook van de gemeente) geeft de commissie vervolgens advies aan het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest.

Aanlijnplicht

De herinrichting van de Klinkenbergerplas is inmiddels in volle gang. In het recreatiegebied was het jarenlang mogelijk om overal met een loslopende hond te wandelen, met uitzondering van een stukje langs het strand tijdens het recreatieseizoen. "Zonder dat dit als wens uit het participatieproces naar voren kwam, besloot het college tot de invoering van een permanente aanlijnplicht in het grootste deel van het gebied. We blijven ons inspannen om die permanente aanlijnplicht omgezet te krijgen in minimaal een seizoensgebonden aanlijnplicht", aldus de Hondenvrienden.

Meer berichten