Logo deteylinger.nl
Foto: Nico Kuyt

Jeugd spreekt in over BMX-baan

  Politiek

Voorhout • De 10-jarige Max van Dorsser, Bas Verboom en de 9-jarige Jasper van Leeuwen hebben in de raadscommissie Welzijn ingesproken over hun idee voor een wielerpark in Voorhout.

De jongeren hebben op het jeugdjournaal gezien dat er in de gemeente Udenhout een BMX-baan was aangelegd. En dat wilden zij ook wel. Ze kregen de hele klas van de Regenboog Distelweg aan hun zij. Op de heuvelbaan kunnen zij lekker fietsen, steppen, stuntsteppen, skateboarden, BMX-en en zelfs de scootmobielen kunnen er lekker crossen. Zij willen een mooie baan van asfalt, dat gaat lang mee. Het is wel iets duurder, maar op het goedkopere gravel kun je alleen fietsen, als het regent is het niet te gebruiken, het vraagt veel onderhoud en je wordt er vies van. Ze hebben een aantal plekken voor een baan in Voorhout onderzocht. Bijvoorbeeld Sportpark Elsgeest of bij de Spoorlaan. De gemeente hoeft niet het hele bedrag te betalen, zo hielden zij de commissie voor. Fondsenwerving, sponsoring, acties en inzamelingen, daarmee denken ze de helft van de kosten binnen te krijgen.

Onder de Voorhoutse jeugd is er ook behoefte aan zo'n wielerbaan. De jongens hebben een Facebookpagina opgezet, die in een week tijd al meer dan 100 likes kreeg. Ook hebben ze een mail gestuurd naar alle scholen. Op de Emmaus vinden bijvoorbeeld 83 kinderen uit groep 4 tot en met groep 8 het een heel goed idee, zo wisten zij te melden. De jongens gaan nu over hun plan in gesprek met de wethouder. (NK)

Meer berichten