Logo deteylinger.nl
In Sassenheim ontwikkelt Timpaan 56 nieuwbouwwoningen. Het project is gesitueerd aan de noordkant van Sassenheim, ten noorden van de Laan van Overteylingen. | Foto: pr./www.timpaan.nl
In Sassenheim ontwikkelt Timpaan 56 nieuwbouwwoningen. Het project is gesitueerd aan de noordkant van Sassenheim, ten noorden van de Laan van Overteylingen. | Foto: pr./www.timpaan.nl (Foto: pr.)

Vaart in plan voor nieuwe woonwijk in Overteylingen

  Politiek

Sassenheim • Er komt eindelijk schot in de realisatie van de woningbouw op het oostelijke gedeelte van Overteylingen. Op dit moment start de uitwerking van de planalogische kaders en de start van de procedure om te komen tot de 130 woningen in het gebied.

Door Nico Kuyt

Jarenlang is er over gedaan om de gronden te verwerven. De laatste tijd is het in een stroomversnelling gekomen. De ontsluiting was eveneens een probleem. Die gaat via de Hoofdstraat lopen. Daartoe diende een woning te worden aangekocht. De verkeersstromen lopen in een lus van en naar de Hoofdstraat. Het overige gedeelte van de wijk wordt van elkaar afgesloten door middel van een paal. Het plan is om langs de provinciale weg 26 geluidswerende starterswoningen te realiseren. Daarnaast 24 koopwoningen, 20 beneden-bovenwoningen, 28 koopappartementen, 31 twee onder een kapwoning en nog een vrijstaande woning. Er komt ook nog een parkeergarage. Voor wat betreft de duurzaamheid komt er geen gasaansluiting. Gedacht wordt aan warmtepompen, 3-laags glas, zonnecollectoren, extra isolatie en duurzame ventilatiesystemen.

Meer berichten