Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy

Teylingen bindt strijd aan tegen armoede

  Politiek

Teylingen • De ellende, de uitsluiting, Teylingen moet er niets van hebben. De gemeente heeft een beleid opgesteld om armoede te bestrijden.

Door Nico Kuyt

Iedereen moet voldoende besteedbaar inkomen hebben en volwaardig mee kunnen doen in maatschappij. De gemeente heeft veertien ambities daartoe opgesteld, zoals het verbeteren van de inburgering, leerlingenvervoer, schuldhulpverlening en het voorkomen van de afhankelijkheid op de voedselbank. Het participeren in sport en cultuur moet meer worden gestimuleerd. Gelet dient te worden op werkende armen. Vroegtijdig signaleren van financiële problemen is een noodzaak. Laaggeletterdheid moet worden bestreden en de samenwerking onder noodfondsen gestimuleerd. Aan al deze ambities zijn concrete maatregelen en projecten gekoppeld om uit te voeren.

De raadscommissie Welzijn was vorige week positief over de aanpak. Het CDA greep terug op een oude wens om in Teylingen verruimd aanspraak te kunnen maken op ondersteuning met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum in plaats van 120. Op 26 april gaat de gemeenteraad een besluit nemen. De verwachting is dat het beleid ongewijzigd wordt aangenomen.

Meer berichten