CDA pleit voor veilige spoorwegovergang | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De spoorwegovergang bij de Herenstraat. | Foto: archief
De spoorwegovergang bij de Herenstraat. | Foto: archief (Foto: Marieke Voorn)
Voorhout

CDA pleit voor veilige spoorwegovergang

  Politiek

Voorhout • De CDA-Statenfractie van Zuid-Holland wil dat de provincie in gesprek gaat met ProRail over de bereikbaarheid van de landbouwgronden. Het CDA is van mening dat dit meteen een goede gelegenheid voor de Provincie is om de onveilige spoorovergang in het centrum van Voorhout aan te pakken en heeft daarvoor schriftelijke vragen ingediend.

Nu het spoor op de lijn Leiden-Hillegom toch aangepakt gaat worden, ziet het CDA een mogelijkheid voor de provincie om de gevaarlijke situatie in Voorhout aan te pakken. "De situatie bij de overweg in het centrum van Voorhout wordt met de dag gevaarlijker," licht De Haan toe. "Het spoor wordt steeds zwaarder belast, de spoorwegbomen staan om de haverklap dicht, het verkeer loopt midden in het centrum vast zodat de kans dat je stil komt te staan midden op de spoorwegovergang groot is geworden." Reny Wietsma, fractievoorzitter, luidt de noodklok. "Bloedlink. Een ongelijkvloerse kruising is een oplossing, mogelijk zijn er nog betere, maar dit is een uitgelezen kans om een gevaarlijke situatie aan te pakken. Ik ben blij dat de provincie gevraagd wordt mee te denken."

Onbewaakte spoorwegovergangen worden niet alleen gebruikt door fietsers en wandelaars, maar ook door boeren die hun land willen bereiken. Toch heeft ProRail vanuit veiligheidsoverwegingen besloten de onbewaakte overwegen te sluiten en niet te vervangen door bewaakte installaties. Dit ten nadele van de bereikbaarheid van de groene gebieden. "Het CDA wil niet dat de agrariërs door ProRail gedwongen worden met hun tractoren de grote wegen op te gaan," aldus CDA-Statenlid Maurits de Haan. "Dat geeft onnodige verkeershinder en veel irritatie. Wij zien liever dat de overgangen blijven en bewaakt gaan worden."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>