Commissie gaat uitstallingen bespreken | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:

Commissie gaat uitstallingen bespreken

  Politiek

Teylingen • De raadscommissie Ruimte gaat op dinsdag 18 juni spreken over de regels voor uitstallingen, reclameborden en spandoeken. Dit op verzoek van de fractie van CDA.

Door Nico Kuyt

Het doel van de regels is om uitstallingen en reclameborden in de openbare ruimte mogelijk te maken en tegelijk iedereen daar voldoende en veilige ruimte en vrije doorgang te geven. Basis voor het beleid is dat een vrije doorgang van 1,20 meter is. Uitstallingen, reclameborden en spandoeken, banners mogen tegen de gevel worden geplaatst met een maximale breedte van 1 meter.

Voor de Dorpsstraat in Warmond is een uitzondering opgenomen die aansluit bij de bestaande regels voor Warmond in het terrassenbeleid. Op niet alle plekken in de Dorpsstraat is de vrije doorgang te garanderen. Om ongelijke situaties tussen ondernemers in Warmond te voorkomen wordt deze problematiek verder meegenomen in de bredere afweging van het opstellen van de centrumvisie.

Sassenheim en Voorhout

Op basis van gehouden schouwen is de verwachting dat op de meeste plaatsen in Sassenheim en Voorhout kan worden voldaan aan de regels. Wel blijft er in een aantal gevallen minder dan één meter over om een uitstalling of reclamebord in te plaatsen. Er zijn ook gevallen waar de plaatsing van fietsenrekken of –nietjes, prullenbakken, verkeersborden, plantenbakken en dergelijke de vrije doorgang bemoeilijken. Daarvoor zal worden bezien of een andere inrichting van de buitenruimte door de gemeente dit kan verbeteren. Met de regels kan de gemeente handhavend optreden.

Eerst geldt er nog een overgangsperiode om de ondernemers de gelegenheid om te voldoen aan de nieuwe regels en zich te melden of een ontheffing aan te vragen. B&W heeft een raadsmemo naar de gemeenteraad gestuurd. Dat gaf voor het CDA een reden om het de agenda van de commissie te plaatsen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>