Druk van gemeente op ProRail voor bewaakte fietsenstalling bij station | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Teylingen

Druk van gemeente op ProRail voor bewaakte fietsenstalling bij station

  Politiek

Sassenheim • Wethouder Marlies Volten blijft, naar eigen zeggen, heel hard duwen aan ProRail voor een spoedige realisatie van de bewaakte fietsenstalling bij station Sassenheim.

Door Nico Kuyt

Vorige week klonken er zorgen in de raadscommissie Bestuur over de voortgang van de komst van de stalling. Deze gaat zorgen voor een vermindering van de diefstal van fietsen bij het station. Elders zijn al zulke stallingen gerealiseerd, zoals bij de stations Leiden en Den Haag. Twee toezichthouders zijn van 7.00 tot 19.00 uur aanwezig. De planning was om de stalling voor de zomer nog te realiseren, maar hierover klonken bij raadslid Reny Wietsma (CDA) twijfels. Onlangs werd tussen onder andere ProRail en de gemeente een overeenkomst tot co-financiering ondertekend en het project is nu overgenomen door ProRail.

De wethouder verwacht evenwel dat het railbedrijf nog wel even de tijd nodig heeft. Het gaat nu ingepland worden. "B&W wil ook actie. Wij blijven ProRail heel hard duwen", wilde zij aan de commissie nog wel kwijt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>