Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Sassenheim

Extra geld voor bouw van Het Sterrenwerk

  Politiek

Sassenheim • De meerderheid van de raadscommissie Welzijn kon zich vinden met het verhogen van het krediet voor de nieuwbouw van de basisschool Het Sterrenwerk. Er wordt 1,8 miljoen extra beschikbaar gesteld.

Door Nico Kuyt

Het krediet van 7.503.636 euro wordt daarmee opgehoogd met nog eens 1.840.354 euro. De extreme prijsstijgingen van lonen en materialen, de geopolitieke omstandigheden en de krapte op de bouwmarkt zorgden ervoor dat het voor het oude krediet niet lukte een aannemer te vinden. Er is nu eentje die het werk wil uitvoeren. 

Vooraf aan de bespreking in de commissie Welzijn wees de directeur van Het Sterrenwerk dat de huidige tijdelijke huisvesting aan de Sint Antoniuslaan ook tijdelijk moet zijn. Er kleven namelijk allerlei nadelen aan. Onderwijs moet worden gegeven in een gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd. En een woordvoerder van het schoolbestuur voegde toe dat er flink versoberd is. De prijs is gedrukt, maar er zit nu geen rek meer in. En uitstel zal de bouw aan de Van Alkemadelaan alleen maar duurder maken. De commissie moest wel even slikken over de meerkosten, voelden zich met de rug tegen de muur geplaatst, maar zag in dat er niets anders op zit en wilde snel beginnen met de bouw. Alle fracties gingen uiteindelijk akkoord met de verhoging. Het raadsvoorstel gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad voor een besluit. 

Meer berichten