Naomi Hoogervorst (9) passt naar teamgenoot Ramona Vink (11). | Foto: pr.
Naomi Hoogervorst (9) passt naar teamgenoot Ramona Vink (11). | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte niet door in bekercompetitie

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte heeft in de bekercompetitie verloren van Quintus 2. De reserves liepen in de tweede helft uit en wonnen met 26-22.

Op een doordeweekse avond speelde de handbalsters van Foreholte de bekerwedstrijd tegen Quintus 2 in Kwintsheul. De ploeg uit Voorhout begon goed en had in de eerste helft het initiatief. Ondanks de uitstekend keepende Mayra de Boer konden de dames van Quintus 2 bijblijven door fouten in de passing, slordig spel en niet de kansen benutten van Foreholte. Het jonge team van Quintus heeft een enorme conditie en Foreholte had moeite om de tegenaanval bij te benen. Toch was de ruststand 11-11.

De tweede helft ging geheel gelijk op. De sportieve wedstrijd was niet zozeer spectaculair, maar wel spannend. Hoewel Foreholte qua stand bijbleef, raakten de aanvalsvariaties langzamerhand uitgeput met als gevolg veel zoeken in de aanval. Het creëren van voldoende doelkansen werd een probleem. Het team was op en de laatste vijf minuten liep de tegenstander weg. Zo verloor Foreholte de wedstrijd met 26-22.

Voor Foreholte scoorden: Dana Vincenten 7, Naomi Hoogervorst 4, Marisha vd Geest en Chantal Slegtenhorst 3, Kim Schuurbiers 2, Ramona Vink en Melanie Zwaan en Nikki vd Post allen 1.