| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Columbiaan organiseert afzwemmen zwemvaardigheid

Sport

Voorhout • Zwemvereniging De Columbiaan organiseerde op 17 februari voor de eerste keer diplomazwemmen volgens de nieuwe exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De nieuwe exameneisen zijn per 1 januari 2018 geïntroduceerd. Dertig kinderen behaalden het A, B, C of zwemvaardigheids-diploma.

Naast de 23 ABC diploma's zijn er 7 zwemvaardigheidsdiploma's uitgereikt. Evie Bakker, Elisa Fockens, Jamie Floor en Sven van den Berg behaalden hun eerste zwemvaardigheidsdiploma, Eline Oskam en Michelle van Gent behaalden het tweede zwemvaardigheidsdiploma en Maxim de Winter (zie foto) behaalde zijn vierde diploma. Bij deze diploma's worden balvaardigheid en snorkelduiken getoetst. Maar ook bijvoorbeeld een gehurkte salto achterover, het wrikken, schredesprong, ongelijk watertrappen, een gehurkte draai, de zijslag, hoekduik en de zeemansslag.

De Columbiaan is momenteel bezig met het vervaardigen van het vijfde diploma. Zo kunnen kinderen ongeveer tot hun achttiende jaar door blijven zwemmen.

Uit de krant