Niels Langeveld opnieuw in TCR Germany | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Niels Langeveld opnieuw in TCR Germany

  Sport

Sassenheim • Niels Langeveld heeft voor zijn tweede seizoen in TCR Germany slechts één doel: samen met zijn team racing one kampioen worden.

Tien jaar geleden maakte Niels Langeveld zijn entree in de autosport in de Suzuki Swift Cup, een opstapklasse voor jong racetalent. In 2010 werd de snelle Sassenheimer kampioen in de Swift Cup. De volgende stap was de Dutch Renault Clio Cup, waarin Langeveld al in zijn tweede seizoen de titel veroverde. In 2015 volgde de titel in de Benelux Clio Cup en in 2016 bewees Langeveld hoezeer hij als coureur gegroeid is door in de prestigieuze SEAT Leon Eurocup als rookie tussen zeer ervaren SEAT-coureurs direct de titel te pakken.

Tegenslag

In zijn eerste seizoen in TCR Germany kende Langeveld in het extreem grote veld van 44 TCR-bolides aanvankelijk wat tegenslag. Toen de coureur, samen met zijn team racing one en zijn coach/engineer Herman de Jager, eenmaal een goede set-up had gevonden voor de Audi RS3 LMS, leverde dat met de eerste TCR-zege voor Audi meteen een fantastisch resultaat op. Ook op zijn thuiscircuit Zandvoort bleek Langeveld - dit jaar ook een van de drie Teylingen Sporthelden- in zijn Racing One Audi een niet te kloppen combinatie.

Serieuzer

In 2018 doet de FIA zijn intrede in de TCR en dat is voor Langeveld een enorme opsteker. "De Balance of Performance, waarmee de auto's op elkaar worden afgesteld, wordt veel serieuzer. Daardoor komen de prestaties van de TCR-auto's dichter bij elkaar te liggen. Dat is voor de Audi, denk ik, een voordeel. We verwachten in een gelijke strijd zeker om de titel te kunnen meestrijden."

Langeveld moest voor seizoen 2018 een keuze maken tussen deelname aan de ADAC TCR Germany of de TCR Europe Trophy. "TCR Europe is een nieuw kampioenschap en ik wil eerst even zien hoe die klasse zich ontwikkelt. Bovendien heb ik nog werk te doen in de TCR Germany, want in elk kampioenschap waarin ik heb gereden, heb ik tot nu toe de titel gepakt", zegt de coureur met een glimlach.

Topklassering

Teambaas Martin Kohlhaas is verheugd over het voortzetten van de samenwerking. ''Niels heeft het echt fantastisch gedaan afgelopen seizoen. Een nieuwe auto, een nieuw team, een nieuw kampioenschap betekent niet altijd garantie voor succes. Afgelopen jaar zijn we naar elkaar toe gegroeid en hebben we fantastische dingen met elkaar mogen ervaren. Dit is een perfecte basis om op door te bouwen en voor een topklassering te gaan komend seizoen.''

Ook Langeveld is blij dat hij ook komend seizoen uitkomt voor racing one en weer kan rekenen op zijn coach/engineer Herman de Jager. "Daarnaast ben ik ontzettend trots dat ik mede dankzij mijn loyale sponsors, en ook enkele nieuwe, nog steeds op hoog niveau kan racen. Nieuw is dat ik dit seizoen ook werkzaamheden voor mijn team racing one ga uitvoeren. Ik zal dit seizoen in het GT4 European Series kampioenschap optreden als teammanager van de twee Audi GT4's van racing one. Een geweldige nieuwe uitdaging in mijn racecarrière!"

In augustus in Zandvoort

Eind maart komt Niels Langeveld voor het eerst in actie in de Audi RS3 LMS tijdens drie testdagen op de Motorsport Arena Oschersleben. Daar zal de viervoudig kampioen zich samen met zijn team optimaal gaan voorbereiden op de seizoensstart op hetzelfde Duitse circuit met races op 14 en 15 april. Langeveld racet van 17 tot en met 19 augustus in Zandvoort.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>