Logo deteylinger.nl
<p>Zwemmers van de Columbiaan mogen nog niet het water in, en dus wordt uitgeweken naar de atletiekbaan. | Foto: pr.</p>

Zwemmers van de Columbiaan mogen nog niet het water in, en dus wordt uitgeweken naar de atletiekbaan. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Columbiaan trekt baantjes bij de Spartaan

  Sport

Voorhout • Zwemvereniging De Columbiaan traint normaal gesproken in de zwembaden van Voorhout (KTS), Noordwijk (Binnenzee) en Sassenheim (Wasbeek). Sinds 15 december 2020 zijn alle binnenruimtes gesloten, waardoor de Columbiaan naar alternatieve trainingslocaties moest zoeken. In eerste instantie probeerden de zwemmers een beetje fit en sterk te blijven met trainingen op een onverlichte parkeerplaats. Maar op uitnodiging van Atletiekvereniging De Spartaan mochten zij op de goed verlichte atletiekbaan in Lisse komen trainen.

Momenteel trainen zo’n 50 zwemmers, in de leeftijd van 7 tot 17 jaar, begeleid door zes trainers, op de dinsdagmiddag op de atletiekbaan. De eerste keer was erg spannend, sommige kinderen hadden nog nooit een atletiekbaan gezien.

Alle Columbianen zijn erg blij en dankbaar dat dit mogelijk is. Sommige zwemmers zwommen meer dan 15 kilometer per week, dus zij maken nu dankbaar gebruik van deze alternatieve manier om hun conditie op peil te houden.

Meer berichten