Afbeelding
Foto: pr.

Sassemse waterpoloërs spelen gelijk in Veldhoven

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim speelde zaterdag 20 november gelijk tegen Njord uit Veldhoven. Ondanks een optisch overwicht kwamen de Sassemse waterpoloërs niet verder dan een 7-7 eindstand. 

De grote sta-in-de-weg was de keeper van Njord, die eerder bij de selectie van het Nederlands team zat. Omdat de zone van Sassenheim ook goed functioneerde waren de doelpunten schaars. Njord kon door goed midvoorspel in de beginfase langzaam uitlopen, mede door onnauwkeurig aanvalsspel van Sassenheim. Hierdoor kon Njord uitlopen tot een stand van 6-3. De ploeg uit de Bollenstreek wist met een goede derde periode weer naast Njord te komen, wat leidde tot een score van 7-7.

Beide teams kregen in de laatste periode mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar helaas lukte het de Sassemers niet om het winnende doelpunt te maken. Coach en trainer Geert Lambers kan leven met een gelijkspel: “Verdedigend was de wedstrijd prima, maar aanvallend was het helaas regelmatig onzorgvuldig. Ik vind het knap dat de jongens na de 6-3 weer in de wedstrijd kwamen. Er zat meer in, maar een punt in een verre uitwedstrijd is goed.” Met veertien punten uit zeven wedstrijden staat de ploeg uit Sassenheim op een keurige tweede plaats op de ranglijst van de tweede klasse bond.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant