Logo deteylinger.nl
Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek.
Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek. (Foto: pr)

Vertrek bloemen voor de Paus vanaf Keukenhof

  Toerisme

PASEN • Vanaf Keukenhof vertrok, na maanden van voorbereiding, het bloementransport 'Bloemen voor het Sint-Pietersplein' in Rome. Morgen, witte donderdag, arriveert het transport op het Sint-Pietersplein in Rome voor de paasviering.

Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek. Het bloementransport is door vele nationaliteiten uitgezwaaid. 

Voor hoofdarrangeur, floraal vormgever Paul Deckers, is het ieder jaar opnieuw een uitdaging om het grote Sint-Pietersplein te versieren met Nederlandse bloemen en planten: een metamorfose naar een bloemenschilderij. Er vertrok zo'n 30 ton aan plantmateriaal vanaf Keukenhof naar Vaticaanstad. Hoofdbloem in de arrangementen is de strelizia. Op het plein worden veel rozen, cymbidiums, delphiniums, bolbloemen, cornustakken en bomen verwerkt.

Tijdens het uitspreken van het Urbi et Orbi, de zegen over de stad en de wereld, door paus Franciscus ervaren 1 miljard kijkers over de hele wereld de pracht en kracht van bloemen en planten.

Meer berichten