Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr.
Voorhout

'We doen het voor de zieken en ouderen'

  Verenigingen

Voorhout • Ieder jaar gaat carnavalsvereniging De Bokken langs de deuren in Voorhout om een kleine bijdrage te vragen van de inwoners. Dit om de activiteiten voor de gehandicapten, kinderen, zieken & ouderen van Voorhout te sponsoren. Tijdens de carnavalsperiode is het juist de bedoeling om deze doelgroepen in het zonnetje te zetten.

Ieder jaar verzamelen zich ongeveer 50 tot 70 vrijwilligers van Carnavalsvereniging de Bokken zich drie zaterdagen op rij bij de Bokkenschuur aan de Boekenburglaan om de jaarlijkse Bokkenwinkel te verzorgen.

Steentje bijdragen

Marga Hermans is een van de drijvende krachten van de commissie achter deze actie, die voor de vereniging zo belangrijk is. Anne Clijsen is ook vrijwilliger en vertelt dat het vooral gaat om het sociale karakter van de carnaval in plaats van alleen de reguliere carnavalsfeesten van vrijdag tot en met maandag. Beide dames organiseren al een aantal jaar de Bokkenwinkel en deze activiteit levert op die manier al een aardig bedrag op voor de doelgroep. "Namelijk de gehandicapten, kinderen zieken en ouderen," vult Hermans aan. Ze verzorgt na afloop soep met broodjes voor iedereen die zich die dag heeft ingezet. "Door middel van de Bokkenwinkel draagt iedereen een steentje bij aan het sociale karakter van de vereniging."Bokkenwinkel

De afgelopen weken zijn het 'Oude dorp' en de wijk Oosthout gelopen. Aankomend weekend staan de wijk Hoogh Teylingen en de 'buiten wijken' op het programma. "Al met al mogen we trots zijn op deze fantastische vereniging," zegt Hermans. "Iedere week maken wij weer een planning voor de wijken en komen de meeste vrijwilligers zich met goede moed melden om mee te lopen voor de Bokkenwinkel."

Meer berichten