Twee jubilarissen in het zonnetje bij St. Cecilia | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Twee jubilarissen in het zonnetje bij St. Cecilia

  Verenigingen

Voorhout • Twee muzikanten van muziekvereniging St. Cecilia zijn op zondag 6 januari in het zonnetje gezet. Marianne Versluis (40 jaar muzikant) en John Does (25 jaar lid) kregen ieder een onderscheiding vanwege hun bijzondere jubilea.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van St. Cecilia in het Voorhoutse evenementencentrum @hok. Voorzitter Marcel Floor benoemde in een toespraak allereerst nog een ánder jubileum: muziekvereniging St. Cecilia bestaat dit jaar honderd jaar.

En dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Er zijn het hele jaar door namelijk verschillende activiteiten gepland, zoals een Jubileumveiling (9 februari) en een Jubileumtaptoe (18 mei). "Op 7 juli 1919 zijn we opgericht, dus in ons jubileumweekend vieren we echt ons jubileum", zo vertelde Floor enthousiast. Daarna riep hij de twee jubilarissen naar voren.

'Drumstel'

John Does is in 1985 bij de toenmalige drumband van St. Cecilia komen spelen op de grote trom. Hij leerde daar zijn huidige echtgenote Nancy kennen en al een jaar later waren zij het eerste officiële 'drumstel'. Ook speelde hij ongeveer zes jaar bij blaaskapel De Kanjers, eerst op de bekkens, later op de bariton.

Na een korte muzikale stop bij St. Cecilia kwam Does van 1996 tot op de dag van vandaag op de bariton spelen bij de pas opgerichte drumfanfare. Bij de drumfanfare was hij ook actief in de drumfanfarecommissie.

John en Nancy Does wisten ook het aantal leden van St. Cecilia op peil te houden, want hun twee kinderen zijn tot op de dag van vandaag eveneens muzikant bij de vereniging. Als dank voor zijn 25-jarig lidmaatschap werd John een insigne opgespeld door Nancy.

Muzikale familie

De opa van Marianne Versluis richtte de St. Jan's Fanfare in Zoeterwoude op. Aangezien de halve familie al lid was, was het logisch dat ook zij in die muzikale voetsporen ging treden. Versluis speelde op de bugel en streed met de St. Jan's Fanfare mee in de hoogste regionen van de HaFaBra.

Na een verhuizing naar Voorhout werd ze in 2008 lid van een vereniging dichter in de buurt: St. Cecilia. Samen met echtgenoot Johan speelt ze sinds die tijd in het harmonieorkest. En aangezien de bugel niet in een harmonieorkest thuishoort, werd de overstap gemaakt naar een ander instrument: de hoorn. Naast het orkest speelt Versluis bovendien regelmatig mee bij het koperensemble Brasso.

Insigne

De jubilaris staat bij St. Cecilia bekend als een stille kracht met een groot hart. Afgelopen anderhalf jaar heeft zij de harmoniecommissie versterkt en ze staat altijd klaar voor hand- en spandiensten.

Alles bij elkaar opgeteld heeft Marianne vorig jaar veertig jaar bij de muziekbond behaald. Dat werd onderstreept met een insigne, die werd opgespeld door haar man Johan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>