Eduard Ribberink veertig jaar Voorhouts schutter | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Voorzitter Van Velzen feliciteert jubilaris Eduard Ribberink. | Foto: pr./Emiel van der Hoeven
Voorzitter Van Velzen feliciteert jubilaris Eduard Ribberink. | Foto: pr./Emiel van der Hoeven (Foto: pr./Emiel van der Hoeven)
Voorhout

Eduard Ribberink veertig jaar Voorhouts schutter

  Verenigingen

Voorhout • Voor het lossen van het eerste schot van Koppermaandag bij Schuttersvereniging St. Hubertus, is gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum. Voorzitter Kees van Velzen spreekt lovende woorden over de schutter, tevens vice-voorzitter.

In 1979, ten tijde van voorzitter Joop Stultiens treedt, Ribberink toe tot de Vogelschietvereniging, waarvan de naam deze eeuw gewijzigd is in Schuttersvereniging. Vanaf 1988, wanneer het bestuur wordt terug gebracht tot vijf leden, wordt hij lid van het bestuur en voorzitter van de Schietcommissie. Hiervoor is hij in 2013 gehuldigd. Nadat het zogenaamde het Oranjeschieten tijdens de Najaarsfeesten is ingevoerd, is Ribberink tevens voorzitter van deze commissie. Ribberink is zeer punctueel bij het opzetten van Statuten en Reglementen. Over elke komma wordt gewikt en gewogen. Ook zijn bijdrage aan de samenwerking met de politie voor Koppermaandag wordt geroemd. Van Velzen: "Ik heb je lang geleden al leren kennen als een buitengewoon punctueel persoon. Bij de gemeente en later in het kerkbestuur, alles altijd keurig op orde. Ook nu bij Hubertus merk ik dat regelmatig. Als er maar één vraag opkomt, worden direct statuten, huishoudelijk reglement of wedstrijdreglement getoetst en nagenoeg altijd is daar het antwoord in te vinden of geef je een heldere onderbouwing van jouw interpretatie. Soms is dat wel eens lastig en weinig flexibel, maar ook vaak prettig en eerlijk, de rechte lijn. En gelukkig kunnen we je er ook wel mee plagen want, dat kun je ook wel waarderen." Voor dit al hangt voorzitter van Velzen de jubilaris en vice-voorzitter een stevige medaille om. Saillant detail: de jubilaris had de medaille zelf al geregeld. 

Schietprestaties

Al jaren draait Ribberink mee in de top van schietresultaten. Als een van de weinigen heeft hij een score van 5x maal 60 punten, het maximum, op zijn naam staan. In 1999  levert Ribberink een zware strijd om de titel Schutterskoning. Met slechts negen punten moeten vier schutters in de zaal kampen'. De eigenlijke strijd gaat tussen Willem Verhart en Ribberink en met slechts één punt verschil behaalt Ribberink de titel. In 2007 mag Ribberink zich Zaalschietkampioen noemen.

Bij de beste schutters aller tijden van de huidige leden staat Ribberink op een derde plaats. Bij de beste schutters aller tijden staat hij op plaats tien. De jubilerende Ribberink heeft aangekondigd over enkele jaren zijn bestuursfunctie over te dragen aan de jongere garde.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>