Een lange stok om de bloemen te geven, met mondkapjes, handschoenen én desinfectiemiddel. | Foto: pr.
Een lange stok om de bloemen te geven, met mondkapjes, handschoenen én desinfectiemiddel. | Foto: pr. Foto: pr.

Geen Prinsverkiezingen, maar bloemen bezorgen bij de Bokken

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Op de dag dat carnavalsvereniging de Bokken eigenlijk de Prinsverkiezing zou houden, hebben zij zich van hun sociale en maatschappelijk betrokken kant laten zien door heel veel mensen in Voorhout blij te maken met een bloemetje, een kaartje en een praatje op afstand bij de deur. Dit deden zij helemaal coronaproof, met een lange stok om de bloemen te geven, op anderhalve meter afstand van de voordeur, met mondkapjes, handschoenen én desinfectiemiddel.

Kevin van Kempen is één van de bestuursleden die deze hele operatie op 11 november in goede, coronaveilige banen heeft geleid “Het idee om mensen een lach te bezorgen met een bloemetje, een praatje en een fruitmandje is niet nieuw en past al jaren bij de Bokken, alleen deze keer werd het wel een stuk ingewikkelder doordat we het ook echt volledig coronaproof moesten en wilden organiseren. Daar hebben we echt veel tijd en denkwerk in gestoken en dat is goed gelukt.”

Baan kwijt

Alle Voorhouters hebben een paar weken geleden via een krantenbericht opgeroepen om iemand aan te melden die wel wat aandacht kon gebruiken en dan specifiek iemand die door corona ziek was geworden, een naasten heeft verloren, zijn baan is kwijtgeraakt of op een andere manier of op een andere manier een opstekertje konden gebruiken.

Een lach en soms ontroerd

Natuurlijk dachten er veel mensen aan de horecaondernemers, winkeliers en aan de hulpverleners die het bij uitstek verdienen om even in het zonnetje te worden gezet. Maar er waren ook mensen aangemeld die geen werk meer hadden, waarvan contracten niet werden verlengd of mensen die niet op bezoek konden bij hun geliefden. De aanmeldingen waren overweldigend en divers. En vandaag zijn 300 mensen in en rond Voorhout bezocht.

‘Verbazing’

Twintig Bokkenkoppels gingen coronaproof op pad om volgens een veilige procedure de bloemen af te halen en bij de mensen te brengen. Van Kempen: “En als dan de deur opengaat zie je de verrassing en verbazing bij de mensen. Het moet natuurlijk ook wel een bijzonder gezicht zijn geweest; staan er ineens twee mensen met Bokkenpet, met mondkapjes en lange stok met een bloemetje en kaartje voor je deur. De reacties waren hartverwarmend, dankbaar, met een lach en soms ontroerd. En daar was het ons om te doen. Mensen vonden het bijzonder dat we even langskwamen, de tijd hadden genomen en aandacht schonken aan hen. Carnaval kunnen we dit jaar niet vieren, maar dit is ook carnaval, en daar ben ik trots op”.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant