Logo deteylinger.nl
Voorzitter Phillip van der Post ontvangt de cheque uit handen van Paul Stol (Jacoba van Beierenfonds).
Voorzitter Phillip van der Post ontvangt de cheque uit handen van Paul Stol (Jacoba van Beierenfonds). (Foto: pr./Arjen Vervoort)
Warmond

Jacoba van Beierenfonds schenkt bijdrage voor aanschaf skeelers

  Verenigingen

Warmond • Het Jacoba van Beierenfonds heeft de aanvraag van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) gehonoreerd en 1.500 euro geschonken voor de aanschaf van skeelers, helmen en kniebeschermers. WIJC gaat de slogan van het fonds ‘door en voor de bewoners’ letterlijk in de praktijk brengen.

De droom van de Warmondse IJs-en Skeelerclub, een eigen skeelerbaan op de landijsbaan in de Veerpolder, is al uitgekomen. De officiële opening van de baan en de start van veel activiteiten zijn vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. Het plannen maken ging echter gewoon door. Op de skeelerbaan moeten straks, naast de trainingen en het lekker vrij kunnen skeeleren, ook groepslessen gegeven kunnen worden voor onder andere schoolklassen. Bewegen is immers goed voor onze gezondheid. Deelnemers die zelf nog geen skeelers en beschermingsmiddelen hebben, kunnen die tijdens de lessen lenen en dan ervaren of skeeleren voor hen dé sport is.

Op zaterdag 19 december reikte Paul Stol uit Warmond, als lid van de Raad van Advies van het Jacoba van Beierenfonds, aan Philip van der Post (voorzitter WIJC) , een cheque uit van 1.500 euro voor de aankoop van het skeelermateriaal. Een prachtig bedrag waardoor heel veel jeugdigen uit Teylingen deze nieuwe en sportieve uitdaging in Warmond aan kan gaan.

De WIJC is heel erg blij met de bijdrage. De informatie over de genoemde groepslessen zal ruim voor de start van het skeelerseizoen, op 1 april 2021, op het website www.wijc.nl te vinden zijn. Nu is de skeelerbaan nog even afgezet, zoals op bijgaande foto is te zien. Meer op www.jacobavanbeierenfondsteylingen.nl

Meer berichten