Logo deteylinger.nl
Wethouder Arno van Kempen geeft het startsein voor het Sociaal Team Sassenheim. | Foto: pr.
Wethouder Arno van Kempen geeft het startsein voor het Sociaal Team Sassenheim. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Sociaal Team Sassenheim van start

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Wethouder Arno van Kempen heeft dinsdag 3 april het startschot gegeven voor het sociaal team Sassenheim. Nu heeft elke kern in Teylingen een sociaal team waar volwassen inwoners terecht kunnen met vragen en zorgen, bijvoorbeeld over rouw, verlies en eenzaamheid. De teams zijn ook de toegang tot schuldhulpverlening. Het Zorgloket Sassenheim is opgegaan in het sociaal team.

In de drie sociaal teams zitten medewerkers van de ISD, Welzijn Teylingen, MEE en Kwadraad. Michael Winters, maatschappelijk werker bij Kwadraad en medewerker van het sociaal team Sassenheim: "Als maatschappelijk werker neem je meestal deel aan het eerste gesprek. Je bekijkt dan wat er precies speelt en wie binnen het team daarbij iets kunnen betekenen. Als iemand zich bij ons aanmeldt, komen we langs of spreken we af op locatie. Het kan ook zijn dat iemand zich zorgen maakt over iemand anders, maar er niet goed raad mee weet. Diegene kan ook contact met ons opnemen. Maar weet dat het soms al groot effect heeft als je iemand zelf aanspreekt. Als we omzien naar elkaar en oprechte interesse tonen, kan veel leed worden voorkomen."

Samenwerken

De teams Voorhout en Warmond startten halverwege 2016 als pilot en eind 2017 is besloten de teams te continueren én uit te breiden met een team in de kern Sassenheim. Het multidisciplinair samenwerken blijkt namelijk een succes te zijn. Er wordt op een andere manier naar een situatie gekeken, waardoor sneller de juiste hulp kan worden aangeboden. De teams kunnen vroegtijdig signaleren en daardoor bijdragen aan preventie.

Contact

Inwoners van Sassenheim, Voorhout en Warmond kunnen vanaf dinsdag 3 april elke ochtend tussen 8.30 en 12.30 uur hun vraag voorleggen aan het sociaal team. Daarnaast wordt bij wijze van proef gestart met opening op donderdagavond tussen 18.00 tot 20.00 uur. Inwoners kunnen contact leggen door te bellen naar 14 0252 of langs te komen in het gemeentehuis van Teylingen (Wilhelminastraat 25 in Sassenheim). Of door een bericht te sturen via de Facebookpagina's van de sociaal teams. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken in de kernen Voorhout en Warmond.

Meer berichten