Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Speciaal uur voor zwemmers tijdens chemotherapie in Wasbeek

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Zwembad Wasbeek start op maandag 29 oktober met een nieuwe zwemactiviteit die gericht is op mensen die kanker hebben of hebben gehad. Onder begeleiding van een zweminstructeur met een medische aantekening worden banen gezwommen en oefeningen gedaan die bijdragen aan conditie en herstel.

Bewegen is goed voor iedereen, in het bijzonder voor degenen die intensieve behandelingen achter de rug hebben, of nog ondergaan. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat sporten en intensief bewegen tijdens chemotherapie de vermoeidheid en het conditieverlies juist kan verminderen en verlies van spieren kan beperken. Uniek is dat sport- en recreatiecomplex Wasbeek als eerste in de regio met een dergelijke activiteit in het water begint. Een uur per week wordt tijd vrijgemaakt voor deze doelgroep.

Op krachten komen

Samen met lotgenoten wordt meegedaan aan oefeningen om weer op krachten te komen of te blijven. Ook kan gekozen worden voor begeleidend baantjes zwemmen. Na deze inspanning is er ruimte om te praten met lotgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee. Mogelijkheden voor teruggave via de zorgverzekeraar.

Start op maandag 29 oktober

Zwemmen met kanker start op maandag 29 oktober en is van 14.30 tot 15.30 uur. Deelname kost 6,10 euro, dat is inclusief koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer berichten