Afbeelding
Foto: pr.

Sassenheims gezin krijgt Droomdag

Zorg & Welzijn

Sassenheim • De aanleiding was minder leuk, maar genieten konden Marjan en Paul en hun kinderen Bas en Marit gelukkig wel. Op zaterdag 8 december kregen zij een Super Droomdag aangeboden van Stichting Droomdag. Aanleiding van deze dagen is de ziekte van één van de ouders in het gezin.

Vrijwilligers Lenneke en Marcel heetten het gezin in alle vroegte welkom op Center Parcs De Eemhof in Zeewolde waar Stichting Opkikker de gastheer was. Na een welkom over de rode loper na een applaus naar keuze was er tijd voor iets te drinken en een gebakje.

Droom centraal

Stichting Droomdag verzorgt een onvergetelijke geheel verzorgde dag voor gezinnen waarvan een ouder kankerpatiënt, levensbedreigend of langdurig ziek is. De dromen van het gezin staan hierbij centraal. Het jongste kind van het gezin moet onder de zestien jaar zijn.

Fotoshoot en boeven vangen

De vrijwilligers hadden door een eerder afgenomen intakegesprek de nog niet vervulde dromen geprobeerd te achterhalen. Het programma begon daardoor voor het gezin in het Smulhuis, waar iets lekkers gemaakt werd en daarna een fotoshoot ter herinnering. Ook werden zij door de politie gevraagd om te helpen om een boef te vangen. En met succes; die zit weer achter slot en grendel.

Na het lunchbuffet werden zij als VIP's rondgereden in een limousine, begeleid door twee motoren. Daarna gingen de mannen voor een VR Experience en werden de dames verwend in de beautysalon.

Afscheidscadeau

Na het dinerbuffet kregen Bas en Marit een afscheidscadeau, waarmee zij nog heel vaak van deze dag kunnen dromen. Binnenkort ontvangt het gezin foto's en film die van deze dag gemaakt zijn door de vrijwilligers.

Uit de krant