Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Foto: pr (Foto: )

Present Bollenstreek start met Zomerpakketten

  Zorg & Welzijn

Regio • Present Bollenstreek bereidt zich inmiddels voor op de zomervakantie: wegens het grote succes van de afgelopen jaren, wil zij ook dit jaar weer Zomerpakketten uitdelen aan gezinnen die wel een extra steuntje kunnen gebruiken. Daarvoor zijn zij nu op zoek naar mensen die zo'n pakket voor een ander gezin willen samenstellen.

Voor de meeste mensen is de zomer een heerlijke periode, maar voor sommige families juist een zorg erbij. Zes weken zijn best lastig te overbruggen wanneer je vanwege gezondheid of financiële redenen niet op vakantie kunt of voor andere manieren van vermaak voor je kinderen kunt zorgen. "Er zijn – helaas – veel kwetsbare gezinnen in de Bollenstreek die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken," aldus Sunia van Maris, coördinator van Present Bollenstreek. "Door hen aan het begin van de zomervakantie een Zomerpakket te overhandigen, hopen wij deze periode voor hen een stukje zonniger te maken!"

De zomerpakketten voor deze gezinnen worden samengesteld door vrijwilligers. Mensen die een paar euro kunnen missen en daar mooie cadeaus voor kopen ter waarde van 25 tot 50 euro. De ontvangers van deze pakketten worden bij Present aangemeld door maatschappelijke organisaties, zoals het CJG. Van Maris licht toe: "Zij kennen de zorgen van deze families, en wensen hen daarom ook zo'n mooi pakket toe. Doordat we hen ook vragen naar hobby's, leeftijden en interesses van de gezinsleden, kunnen de vrijwilligers echt een pakket op maat samenstellen."

Gezocht: families die het leuk vinden een zomerpakket samen te stellen

Dat hier grote behoefte aan is, weet Van Maris al. Present Bollenstreek zet zich het hele jaar door in voor kwetsbare mensen in de Bollenstreek. Zo werden vorig jaar maar liefst 44 gezinnen uit de hele Bollenstreek blij gemaakt met een pakket. Dit jaar hopen zij net zo veel Zomerpakketten uit te kunnen delen, want de behoefte bij de gezinnen is nog altijd groot.

Daarom is Present op zoek naar vrijwilligers, die mee willen doen aan deze actie en een pakket willen samenstellen. Zij worden 1-op-1 gekoppeld aan een ontvangend gezin, indien mogelijk uit dezelfde woonplaats en met een enigszins vergelijkbare gezinssamenstelling. "Dat doen we bewust, want het is natuurlijk het allermooist als er bij de overhandiging van het pakket even écht contact wordt gelegd. Want dat is de uiteindelijke doelstelling van Present: om een brug te slaan tussen mensen die hulp kunnen geven en mensen die deze hulp ontvangen. Een zomerpakket is een heel laagdrempelige manier om dat te kunnen bereiken." Zo'n een-op-een contact is niet altijd mogelijk. In die situaties worden de pakketten via Present Bollenstreek verspreid.

Iedereen kan meedoen met deze actie en een ander gezin blij maken met zo'n kado. Aanmelden kan tot 14 juni. Het afgeven van de pakketten gaat in onderling overleg.

Meer info en aanmelden via presentbollenstreek.nl.

Meer berichten