Logo deteylinger.nl

Vaartocht over de Kagerplassen voor kankerpatiënten

  Zorg & Welzijn

Regio •  Even de zorgen overboord. Met dat doel organiseert Stichting VaarKracht gratis vaartochten voor kankerpatiënten. Zaterdag 1 juni start een tocht vanuit en met medewerking van Coöperatieve Jachthaven Kaagdorp. Inschrijven is nog mogelijk.

Stichting VaarKracht uit Huizen en Jachthaven Kaagdorp zorgen voor circa tien motorschepen die op 1 juni rond 11.15 uur vertrekken voor een tocht over onder andere de meren Dieperpoel – Norremeer – Joppe – Vennemeer. Voor de vaartocht kan individueel ingeschreven worden. De tocht is bedoeld voor kankerpatiënten en hun naasten en duurt tot 15.30 uur.

Met dank aan sponsoren worden de vaartochten gratis aangeboden, inclusief lunch, hapjes en drankjes. Voor meer informatie of aanmelding: www.vaarkracht.nl

'Even geen patiënt'

"Even een moment geen kankerpatiënt", dat is het motto van VaarKracht. Sinds zeven jaar biedt deze stichting mensen met kanker de gelegenheid om kosteloos een dagje uit te waaien op het water, om voor even los te komen van de dagelijkse zorgen. Dat uitwaaien kan via een groepsvaartocht (vrije inschrijving). Dit jaar zijn er 40 van deze tochten. Ook zijn tochten op maat mogelijk.

Borstkanker

VaarKracht is opgericht door Robert Rust en Lieke Idsinga, die werd geconfronteerd met borstkanker. "Mensen met kanker gaan door een heel moeilijke tijd. Ze gaan van kuur naar kuur, en vaak ziet niemand aan ze hoe ziek ze zich voelen. Ze verliezen werk, vrienden en andere zekerheden. Voor fijne en plezierige belevenissen om deze periode te verlichten, is weinig aandacht. Daarom wilden we mensen met kanker en hun naasten zelf een steuntje in de rug te bieden."

Vrijwilligers

Inmiddels zijn er bij VaarKracht 300 schippers die belangeloos voor de stichting varen. Daarnaast heeft VaarKracht nog 900 vrijwilligers, die meewerken als begeleider, verpleger, arts, fundraiser, of lid van een van de twintig HavenTeams. In het vaarseizoen 2018 trakteerden ze meer dan 1500 mensen op een vaardag.

Meer berichten