Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Welzijn Teylingen ondersteunt en biedt telefonisch gezelschap

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Vanwege het coronavirus ligt er momenteel veel stil. Welzijn Teylingen biedt zoveel mogelijk de steun die zij normaal ook levert en probeert iedereen te voorzien van voldoende informatie. Er ontstaan ook veel hartverwarmende initiatieven. Op de website www.welzijnteylingen.nl worden de komende weken (buurt)initiatieven verzameld waarmee inwoners en bedrijven van Teylingen elkaar kunnen ondersteunen. Daarnaast vindt men ook een overzicht van andere sites die in deze tijd van corona informatie geven.

Medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Teylingen leggen geen huisbezoeken meer af en het kantoor is gesloten. Mantelzorg- en welzijnsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar voor vragen en advies over welzijn, mantelzorg en onderlinge hulp en ondersteuning. De adviseurs denken mee over oplossingen voor problemen waar men in deze weken tegen aanloopt en maken verbinding met organisaties of initiatieven die ondersteuning bieden. Ook voor een luisterend oor kunnen inwoners van Teylingen bij hen terecht.

Telefonisch gezelschap

Vrijwilligers van Welzijn Teylingen worden ingezet om telefonisch gezelschap te bieden aan mensen die alleen thuiszitten en geen (groot) eigen netwerk hebben. Als er meer mensen zijn die daaraan willen meewerken, dan kunnen zij zich melden bij Welzijn Teylingen.

Persoonsalarmering

Sommige inwoners zullen minder vaak bezocht kunnen worden door hun familie of vrienden. Dan is het ook moeilijker om te weten als er iets aan de hand is. Persoonsalarmering kan een optie zijn om een oogje in het zeil te houden. Voor de plaatsing van persoonsalarmering kan men ook bij Welzijn Teylingen terecht.

Speciale aandacht voor mantelzorgers

Kijk in de omgeving wat u zelf kunt doen voor buren of kennissen of vraag ernaar. Welzijn Teylingen vraagt speciale aandacht voor mantelzorgers die misschien nog meer ballen in de lucht moeten houden dan anders. Vraag ook eens hoe zij het redden.

Zelf een hartverwarmend initiatief gestart? Dat kan via de mail worden doorgegeven worden.

Contact opnemen

Welzijn Teylingen is per e-mail bereikbaar via info@welzijnteylingen.nl. En telefonisch van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag tot 13.00 uur via telefoonnummer 0252 – 231805. Meer informatie is te vinden op www.welzijnteylingen.nl.

Meer berichten