Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Paraplu Voorhout wint Teylinger Prijs

  Zorg & Welzijn

Voorhout • Stichting Paraplu Voorhout heeft donderdag 15 oktober de eerste Teylinger Prijs van dit jaar uitgereikt gekregen. Volgende week wordt de tweede winnaar bekend. 

Bij stichting Paraplu Voorhout draait alles om een winkel met een missie. De winkel in de Herenstraat van Voorhout wordt gerund door ruim veertig vrijwilligers en heeft een ruim assortiment met producten van lokale ondernemers, instellingen als ’s Heerenloo en Gemiva en particulieren. Daarnaast worden er ook tweedehands spullen verkocht. De gezellige koffietafel is een belangrijk onderdeel van de winkelformule. Hier treffen vrijwilligers en klanten elkaar voor een praatje. De winkel is een plek geworden die veel mensen trekt: jong en oud en met verschillende achtergronden. De opbrengst van de winkel gaat elk jaar naar een goed doel.

Andere nominaties

Dit jaar waren er in totaal zes nominaties: De Paraplu, ‘Theater op Afstand’, de modernisering van Spelewey (SJJV), het project ‘Opdat wij niet vergeten’(Historische Kring Voorhout), Stichting Kookkracht en de instandhouding van de Molen van Speelman. 

Teylinger Trofee

Zowel de Paraplu als de tweede winnaar ontvangt een cheque van 250 euro. Een van de twee winnaars maakt kans op de Teylinger Trofee, met een geldbedrag van 1.000 euro. De jury bepaalt de winnaar van de Trofee; via een publiekspoll, die begin november van start gaat, kunnen inwoners meestemmen. In december volgt de officiële uitreiking van de trofee door wethouder Arno van Kempen.

Filmpjes

Op www.welzijnteylingen.nl staan filmpjes over alle genomineerden (Kijk bij Laatste Nieuws/Teylinger Prijs). 

Meer berichten