Afbeelding
Foto: pr.

Stichting SterkSaam en Provalu sluiten samenwerkingscontract voor uitbreiding

Zorg & Welzijn Voorhout

Lisse/Voorhout • Stichting SterkSaam en Provalu, het werk- en ontwikkelbedrijf in de Kust-, Duin- en Bollenstreek hebben op dinsdag 24 februari een nieuw contract ondertekend. Bestuurders Van Rhijn en Knoop spraken hiermee op een duurzame wijze af dat Provalu de schoonmaak binnen het kleinschalig wooninitiatief SterkSaam blijft verzorgen en bovendien gaat uitbreiden. 

De organisaties hebben elkaar in 2021 gevonden in hun gedeelde visie wat betreft de ontwikkeling van mensen. Een jaar lang heeft Provalu één keer per week de schoonmaak verzorgd van de woon- en slaapgedeelten. Na een moeizame start van SterkSaam in 2015 met zes bewoners kwam men in 2022 tot de conclusie dat het voor een financieel gezonde toekomst van de organisatie nodig was om een zevende bewoner te verwelkomen.

Om optimale zorg te kunnen blijven verlenen, is besloten om de schoonmaak van de woning uit te breiden naar elke dag en onder andere ook de was van de bewoners te gaan verzorgen. Op die manier hoefde de samenstelling van het team van SterkSaam niet te veranderen. Vanaf heden levert de Schoonmaakunit van Provalu daarom dagelijks een medewerker die met heel veel plezier al deze taken nu oppakt.


Re-integratie

Samen met partners en werkgevers in de regio werkt Provalu samen aan een inclusievere arbeidsmarkt door werk, ontwikkeling en re-integratie mogelijk te maken. Het team van de Schoonmaakunit zet zich dagelijks in om schoonmaakwerkzaamheden te faciliteren en daarmee de waarde van werk mogelijk te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Dagbesteding

Sterksaam in Lisse is een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking en biedt daarnaast ook dagbesteding. Er wordt uitgegaan van de eigen kracht van de bewoners en er wordt zoveel mogelijk aangestuurd op mogelijkheden in plaats van beperkingen. SterkSaam streeft naar een wereld waar je blij van wordt en dat is mogelijk met wat goede wil en aanpassingen.

Uit de krant

Uit de krant